domingo, 5 de septiembre de 2010

Les filles de Mohamed


Director: Silvia Munt
Intèrprets: Alicia Borrachero, Mariana Be, Victòria Mora, Hamid Krim, Fatiha Erramdi
Títol en VO: Les filles de Mohamed
País: Espanya Any: 2003.
Durada: 92 min

Gènere: Drama


Pel-licula bastant desconeguda, però interesant des de el punt de vista de la problemàtica de la integració dels musulmans marroquins al nostre pais.
No decau en cap moment, cosa rara a les pel-lícules espanyoles de tall dramàtic, i tracta el tema amb tota la realitat del món marginat de les dones musulmanes.

Carmen és una ginecòloga separada de la seva parella. Un dia, una pacient marroquina, Shahida, li demana que l'ajudi a convèncer el seu marit perquè accepti la seva filla, que ja és la quarta. Carmen se submergeix en una tradició cultural que discrimina les dones, i alhora comença una relació amorosa amb un musulmà, germà de Shahida.
Carmen s'enfrontarà al marit de Shahida creient-se que parla amb un home de mentalitat occidental. Res més lluny. Els seus costums ancestrals segueixen vigents, sense evolucionar, i amb totes les seves conseqüències per molt lamentable i trist que a nosaltres ens semblin. Val la pena veure-la
Sobretot l'escena en què ella amb tota la il-lusió del món, en una festa musulmana, fa unes pastes, recepta familiar, i quan explica els ingredients, en arribar al llard de porc, i ha un cabrejo inmens entre els convidats, que marxen tots, i ella no entén res.

No hay comentarios:

Publicar un comentario